БРЕНДОВИ

Компанијата Титан од Камник, Словенија е водечка Европска компанија во производството на катанци, брави и системи за заклучување.

Титан е познат по својот бескомпромисен квалитет и долга традиција на континуирано подобрување на своите производи.

Своите корени Титан ги влече од 1896 година, најголемиот развој го доживува после Втората Светска Војна, а од 2003 година е во мнозинска сопственост на француската групација Securidev, водечка мултинационална компанија во дејноста.

Стемит & Р е ексклузивен застапник за Titan Kamnik за Македонскиот пазар веќе 20 години.

www.titan.si

Алвеус е водечки бренд за садопери во Европа.

Долгогодишната традиција на квалитет на повеќе милиони произведени садопери на Алвеус брендот од Ковинопластика Лож континуирано се огледа во постојните и новите производни линии.  

Над 40 години Алвеус садоперите се присутни во нашите домови и нивниот квалитет говори сам за себе.

Стемит & Р е ексклузивен застапник за брендот Алвеус за Македонскиот пазар веќе 20 години.

www.alveus.si

Рото Франк АГ од Leinfelden-Echterdingen, Германија е светски најпрепознатливиот бренд за оков за врати и прозорци.

Уште во 1935, Вилхелм Франк ја измислил Roto Tilt & Turn технологијата на затварање и кипање.
Оттогаш наваму, интернационалната компанија Рото спроведува огромен број на иновации кои во целост го менуваат начинот на кој живеат и работат луѓето во целиот свет.  Пример за тоа се и  таванските скали на влечење и кровните прозори кои се патентирана иновација на Вилхелм Франк.  

Рото технологијата на оков е ненадмината до денешен ден.
Производството на Рото во Словенија е започнато во 1975 година.

Стемит & Р преку словенечкото партнерство е застапник на Рото за Р. Македонија веќе 15 години.

http://ftt.roto-frank.com/en/company/locations/roto/macedonia/
http://ftt.roto-frank.com/en/company/about-us/

 http://ftt.roto-frank.com/en/products/window-technologies/


Лама од Декани, Словенија, е еден од најпознатите европски производители на оков за мебел.

Основана во 1953 година, компанијата Лама има традиција на производство на најквалитетен оков за мебел и истиот континуирано го подобрува и надградува. Од 2006 година компанијата е во доминантна сопственост на ТитусПлус групацијата од Велика Британија.

Шарките и клапшарките на Лама се наоѓаат на плочестиот мебел во скоро секој дом во Македонија, како и врзивните производи за мебел- штрафови, ексцентри, шини за фиоки, итн. за кои сите производители на мебел сметаат дека се со највисок квалитет.

Глисандо програмата за меко затварање, лансирана од Лама во 2005 година е присутна во квалитетниот мебел во секој современ дом.

Стемит & Р е ексклузивен застапник за Лама за Македонскиот пазар веќе 20 години.

www.titusplus.com

ARX оков​​ за ПВЦ - Наследникот CS Рото фитинзи за ПВЦ ARX ​​спин е нова генерација на опрема, која потекнува подобрување на светски познатиот Рото Компактен S оков официјално престанува да биде произведен во април 2014 година.

Голем број на моќ елементи CS е компатибилен со ARX спин заграда и затоа производителите не дозволи стариот парк Рото CS окови, по престанокот на производството, остануваат неискористени. Години на искуство и истражувања придонесоа за ARX спин официјално ја видоа светлината во 2014 година. По 3 години на тестирање ARX спин е подготвена да се здружат со право чекори на нашиот пазар.

ARX ​​спин изградба оков е направен во согласност со најновите достигнувања од оковите на прозорци и врати. Истата е производ на нашите сопствени истражувања и развој. Зад ARX стои европски производител на елементи за поврзување со повеќе од педесет години искуство во областа на развој, производство и продажба на најкомплексните делови за врати и прозорци. ARX ​​изградба фитинг е сосема сигурен и калибриран за тешки климатски услови, а се одликуваат со следниве карактеристики:

- производи се со висок квалитет на материјали, квалитет на производство и монтажа на секој сет
- користење на автоматизирана
- фитинг е лесен за одржување
- лесно биоразградлив и безопасни за животната средина
- широки можности за користење
- долгорочна употреба и едноставна инсталација
- обезбедува автоматска инсталација на опремата во рамката на ARX ​​заштитна покривка површини, ја изведе "топла натопи" процес
- галванизација, обезбедува висока класа отпорност на корозија и прозорецот

http://www.kovinoplastika.si/pc-okovje/arx/

Лож Металпрес од Плешче, Словенија е компанија специјализирана за помошни производи во опремата за ентериери и екстериери.

Основана во 1962 година како поддршка на Ковинопластика Лож, компанијата од 1992 независно работи на сопствените производни линии.


Лож Металпрес е производител на најквалитетните тавански скали и кровни прозори, кои долги години се присутни на Македонскиот пазар.

Стемит и Р е ексклузивен застапник за Лож Металпрес за Р. Македонија.

www.loz-metalpres.hr


Кумпласт од Словенија е компанија специјализирана за производство на АБС траки.

Над 20 години Кумпласт е добавувач на најпознатите фабрики за производство на мебел во Словенија и пошироко во Европа.

АБС траките на Кумпласт се со највисок квалитет и достапни во сите потребни бои, дезени и димензии по конкурентни цени.

www.kumplast.si


Бриалма е италијански производител на квалитетни кваки со класичен и модерен дизајн.

Основана во 1972 година, Бриалма ги следи трендовите во дизајнот и континуирано го иновира производството и нуди квалитет по конкурентни цени.


Стемит и Р е ексклузивен застапник на Бриалма за Македонскиот пазар.

www.brialma.com


Алмар е еден од најреномираните италијански производители на кваки со висок квалитет.

Основана во 1960 година како фамилијарна компанија, Алмар расте и станува акционерско друштво и еден од најголемите италијански производители на кваки.


Стемит и Р е ексклузивен застапник за Алмар за Македонскиот пазар.

www.almarspa.com

ОТЛАВ  (Officina Torneria Lavorazione Articoli Varie) од Италија е еден од најпознатите евопски производители на шарки за врати.

Компанијата е основана во 1956 година од Анџело Падован и низ годините станува иновативен лидер на европскиот пазар.

Стемит & Р е застапник за ОТЛАВ веќе 20 години.


www.otlav.it